Το όραμά μας

KEIMENO ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Προχωρήσαμε στην συγκρότηση μιας νέας Κίνησης για το Επιμελητήριο, γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.Η πολύχρονη κρίση που αντιμετωπίζουμε έχει δημιουργήσει ένα αποπνικτικό κοινωνικό, οικονομικό περιβάλλον. Χιλιάδες επιχειρήσεις βιώνουν τα αδιέξοδα επιλογών που έγιναν, ασφυκτιούν μέσα στην συνεχή υπερφορολόγηση, αναζητούν στηρίγματα, θέλουν να δουν φως στην άκρη του τούνελ. Αυτή ακριβώς την στιγμή πιστεύουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να πάρουμε το μέλλον της ζωής μας και των Επιχειρήσεών μας στα χέρια μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο, πιο ισχυρό, καλύτερα οργανωμένο και παρεμβατικό Επιμελητήριο.Ο θεσμός των Επιμελητηρίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην προώθηση των θέσεων των δεκάδων χιλιάδων μελών τους, στην διαμόρφωση νέων σύγχρονων προτάσεων στήριξης των Επιχειρήσεων και συμβολής στην Οικονομική Ανάπτυξη. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να εργαστούμε, ώστε να γίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο πιο σύγχρονο, πιο ανοικτό στα μέλη του, πιο συμμετοχικό. Ώστε να νοιώσουν όλοι ότι μπορούν να στηριχτούν σ΄αυτό, σπάζοντας την σημερινή διάχυτη αποξένωση.Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία νέοι επαγγελματίες, άνθρωποι που δεν έχουμε φθαρεί από την ενασχόληση με τα κοινά, πολίτες που πιστεύουμε ότι το Επιμελητήριο στην νέα εποχή, πρέπει να ανταποκριθεί:- Στην ανάγκη να υπάρξουν νέα σκεπτικά και προτάγματα που θα ανοίγουν νέους δρόμους, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.
- Στην αξιοποίηση του ρόλου προγραμμάτων διαρκούς εκπαίδευσης, κατάρτισης και επανακατάρτισης ως μέσα ενδυνάμωσης των επιχειρήσεών μας και συνεχούς απόκτησης νέων εφοδίων από όλους.
- Στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Διαδικτύου από τις επιχειρήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.
- Στην διασφάλιση της ποιότητας στην πράξη των παρεχομένων υπηρεσιών μας, αξιοποιώντας συστήματα ISO δραστηριοτήτων και δεξιοτήτων προσώπων.
- Στην αξιοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ.
- Στην εμπειρία της επαγγελματικής δραστηριότητάς μας, στην δύναμη της γνώσης, στην ορμή της ανανέωσης.
- Στην ενότητα πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές διαφορές.
- Στην δύναμή μας όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί, στην ισχύ της πείρας μας από τη δουλειά μας σε διαφορετικούς κλάδους.Δύναμή μας η γνώση και η εμπειρία, η εκτίμηση των συναδέλφων μας, η δυνατότητά μας να προγραμματίζουμε, να οραματιζόμαστε, να καταθέτουμε προτάσεις για μια νέα προοπτική για όλους μας, να τις υλοποιούμε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.Αυτή είναι η ταυτότητα που καταθέτουμε. Όρεξη για προσφορά, πίστη στην διεκδίκηση δίχως δεσμεύσεις, νέα αντίληψη για ένα Επιμελητήριο στήριγμα για όλους, ανοικτό σε ιδέες, προτάσεις, παρεμβάσεις.Στο ενωτικό, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιό μας ηγείται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, ένας νέος επιστήμονας και ένας επαγγελματίας με εμπειρία από μια σειρά από χώρους, που εκφράζει το νέο, τον δυναμισμό και τις ιδέες που έχει ανάγκη το Επιμελητήριο στην νέα εποχή. Έδειξε και δείχνει τις δυνατότητές του στον χώρο των Φροντιστών. Είναι σε θέση να δώσει νέο αέρα, νέο πνεύμα, νέα ορμή και παρεμβατικότητα και στο Επιμελητήριο. Είναι επικεφαλής ενός νέου ψηφοδελτίου, απόδειξη της πεποίθησής του ότι πρέπει να στηριχτούμε σε νέες δυνάμεις.Ζητάμε από όλους τους συνάδελφους από όποιον κλάδο και αν προέρχονται, να μας εμπιστευτούν στηρίζοντας μια νέα προσπάθεια για μια πιο δυναμική και ουσιαστική παρουσία και δράση του Επιμελητηρίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!